Bucuresti, 29 Martie 2018 – Noile sisteme de nivel audiofil de la SteelSeries ridica stacheta performantelor pentru castile premium destinate gaming-ului si divertismentului pe console PlayStation 4 si PC.

In timp ce piata placilor grafice si cea a monitoarelor pentru gaming continua sa creasca si sa impinga asteptarile utilizatorilor tot mai departe prin superbe imagini captivante, redarea audio atat pe sisteme de boxe cat si in casti a cazut sub aceasta curba. Astazi, SteelSeries introduce un progres in domeniul audio destinat gaming-ului si aduce o premiera in industrie prin lansarea liniei de casti Arctis Pro.

Modelul de varf, Arctis Pro + GameDAC, este primul sistem audio pentru gaming cu certificare Hi-Res Audio System, asigurand gamerilor o auditie de fidelitate inalta, la rezolutie integrala si in cea mai pura forma. Cipul ESS Sabre integrat in GameDAC ofera o calitate a sunetului dincolo de orice au experimentat pana acum gamerii pe console sau PC. Arctis Pro Wireless este un sistem dual-wireless de inalta fidelitate si fara pierderi, oferind versatilitatea unor casti fara fir si o calitate audio care respecta numele de Pro. Linia completa este formata din trei seturi de casti: Arctis Pro + GameDAC, Arctis Pro Wireless si Arctis Pro.

„Pana in prezent, inovatia in grafica si display-urile pentru gaming a depasit progresul din solutiile audio pentru jocuri”, a declarat Ehtisham Rabbani, CEO SteelSeries. „Linia Arctis Pro este destinata gamerilor care cauta un sunet de inalta fidelitate si care doresc sa auda tot ceea ce au creat inginerii de sunet, in acelasi fel cum cauta imagini captivante la rezolutii ridicate”.

Arctis Pro + GameDAC
Arctis Pro + GameDAC este primul sistem audio de gaming certificat Hi-Res Audio System, care asigura o fidelitate inalta de 96 kHz / 24 biti fara nicio esantionare in jos. Dispunand de legendarul DAC si amplificator ESS Sabre, Arctis Pro + GameDAC le permite gamerilor sa experimenteze placerea pura a sunetului de inalta fidelitate.

Castile Arctis Pro au difuzoare premium cu magneti de neodim cu densitate ridicata, care redau sunete Hi-Res pana la 40.000 Hz, aproape dublu fata de capacitatea majoritatii seturilor de casti standard (22.000 Hz). Cu un interval dinamic de 121 de decibeli (dB) si cu un total distorsiuni armonice + zgomot de -95 dB, Arctis Pro + GameDAC performeaza la fel de bine ca echipamentele audiofil high-end. Pentru gameri, acest lucru inseamna ca ei aud cel mai curat si cel mai pur sunet posibil.

SteelSeries GameDAC este un amplificator si DAC USB de inalta fidelitate, special creat pentru gaming. GameDAC-ul transforma orice PS4 sau PC intr-o sursa audio de inalta performanta, ocolind DAC-urile de calitate slaba regasite in mod normal in controllerele consolelor, in castile USB sau in placile de sunet pentru PC. Circuitul sau dedicat pentru amplificarea castilor livreaza putere abundenta catre Arctis Pro pentru un sunet puternic si cu distorsiuni extrem de scazute. Puterea cipului ESS Saber din interior face ca sunetul basului sa devina mai clar si efectele individuale de sunet sa fie mai distincte.
In plus, noua tehnologie DTS Headphone:X 2.0 ofera virtualizare 3D pe casti si include indicii de proximitate si suport pentru sunete channel-based, scene-based si object-based, special pentru a imbunatati experienta in jocuri.

De asemenea, GameDAC pune la dispozitie un ecran OLED pentru accesul facil la setari si comenzi fara utilizarea de software suplimentar. Acest lucru inseamna ca posesorii de PlayStation 4 pot personaliza complet egalizatorul, pot activa sunetul surround, pot configura iluminarea castilor si pot vedea nivelurile pentru volum si ChatMix, fara a utiliza un PC. Altfel, gamerii de pe PC aflati in cautarea unui nivel de personalizare mai profund pot folosi software-ul SteelSeries Engine pentru control total.

Linia Arctis Pro impartaseste estetica liniei Arctis, castigatoare a premiului Red Dot, dar cu adaugarea de materiale premium de la un capat la celalat. Gama de casti Arctis Pro are un finisaj rafinat stil „gunmetal” pe banda de sustinere din otel usor, articulatii din aliaj de aluminiu si placute detasabile pentru cupe, acoperite cu un strat fin la atingere, pentru o experienta tactila sofisticata.

Linia Arctis Pro ofera un confort de nivel superior, cu o banda pentru cap tip ochelari de schi auto-reglabila care se muleaza perfect, in timp ce pernitele cupelor sunt invelite intr-o tesatura Airweave inspirata din materialele folosite pentru atleti, moale si aerisita, pentru un confort de lunga durata.
Microfonul retractabil ClearCast ofera o claritate a vocii la nivel de studio precum si anularea zgomotului de fundal. Gamerii competitivi se bazeaza pe o comunicare clara si fara zgomot, iar microfonul ClearCast bidirectional ofera exact aceste lucruri.

„Fiecare alegere in componente si caracteristici a fost facuta pentru a obtine cel mai bun sunet in jocuri; astfel cu un nivel inalt de fidelitate audio, gamerii vor putea sa experimenteze fiecare sunet creat de editorii de jocuri in cea mai pura forma a sa”, a declarat Brian Fallon, Product Category Manager pentru casti la SteelSeries. „Arctis Pro + GameDAC reprezinta mai mult decat cateva caracteristici noi, este singurul sistem audio complet pentru gameri care poate furniza un sunet adevarat de inalta rezolutie, intr-un superb pachet ce include confort, durabilitate si personalizare.”

Arctis Pro Wireless
Arctis Pro Wireless este un sistem audio wireless dual pentru gaming, care utilizeaza un transmitator USB pentru conexiuni audio fara fir 2.4G fara pierderi si Bluetooth pentru audio de la terminale mobile. Toate castile din seria Arctis Pro folosesc aceleasi difuzoare de inalta fidelitate cu capacitatea de 40.000 Hz si dispun de acelasi design confortabil si premiat. Cu toate acestea, spre deosebire de Arctis Pro + GameDAC, Arctis Pro Wireless dispune de sistemul de baterii duale interschimbabile introdus pentru prima data de SteelSeries pe castile Siberia 800 si Siberia 840. Fiecare baterie are o autonomie de cel putin 10 ore, pentru un total de peste 20 de ore de gaming.

Gamerii pot utiliza simultan atat conexiunile 2.4G cat si cele Bluetooth pentru o flexibilitate maxima, inclusiv rularea de jocuri in timpul utilizarii chat-ului Discord sau ascultarii de muzica. Castile Arctis Pro Wireless se conecteaza la statia de baza a transmitatorului wireless prin conexiunea SteelSeries 2.4G. Acest lucru ofera un sunet wireless fara pierderi si latente ultra-joase, pe o distanta maxima de 12 metri. Tehnologia de selectare automata a canalelor garanteaza gasirea intotdeauna a unui spatiu RF curat pentru o performanta fara interferente.
La fel ca si GameDAC, transmitatorul wireless al castilor Arctis Pro Wireless are un ecran OLED pentru reglaje rapide ale setarilor fara a fi nevoie de software suplimentar. Cu toate acestea, pentru cei care doresc mai multe optiuni, software-ul SteelSeries Engine de pe PC ofera o personalizare mai detaliata.

SteelSeries Arctis Pro sunt distribuite in Romania prin PC-coolers, si sunt disponibile imediat la urmatoarele preturi recomandate: Arctis Pro – 929.99 lei / Arctis Pro + GameDAC – 1299.99 lei / Arctis Pro Wireless – 1629.99 lei.

Informatii suplimentare aici.