Sustinuta de Genesis in calitate de sponsor tehnic, Team Romania, echipa nationala de Dota 2 a Romaniei, s-a calificat in finalele mondiale ale turneului World Electronic Sports Games (WESG). In calificarile online, Team Romania si-a castigat grupa, dupa ce s-a impus categoric in fata reprezentativelor Greciei, Bulgariei, Ciprului si Israelului.

Astfel, Romania s-a numarat printre cele 15 tari reprezentate in finalele europene ale turneului World Electronic Sports Games, alaturi de Germania, Suedia, Danemarca, Norvegia, Olanda, Marea Britanie, Franta, Spania, Ucraina, Rusia, Belarus, Polonia, Cehia si Serbia.

In urma finalelor europene desfasurate in octombrie, la Kiev, Romania si-a asigurat locul la mondialele din Shanghai, dupa o victorie convingatoare impotriva nationalei Olandei, scor 2:1.

La mondialele World Electronic Sports Games programate pentru luna ianuarie a anului viitor, Team Romania se va alatura reprezentativelor altor 15 tari din intreaga lume. Premiile totale vor fi in valoare de 1.5 milioane de dolari.

„Ne-am atins obiectivul: calificarea la mondiale. Am aratat un joc frumos la europenele de la Kiev si am reusit sa le cream probleme pana si celor mai titrate echipe. Datorita parcursului impecabil din faza calificarilor online – unde nu am pierdut niciun meci – si a victoriilor de la Kiev, moralul echipei este foarte bun. Multumim Genesis, PC Garage, GameLeap, DotaBlast.com si, de asemenea, suporterilor nationalei, care au fost alaturi de noi la fiecare pas. Sustinerea lor ne responsabilizeaza si mai mult pentru mondiale,” a declarat antrenorul nationalei de Dota 2, Cristian “Ppasarel” Banaseanu.

„Jocul echipei se leaga tot mai bine de la o zi la alta. Asadar, antrenamentele decurg foarte bine si avem toate motivele sa fim increzatori,” a declarat capitanul nationalei de Dota 2, Armand “bOne7” Pittner.

Team Romania, echipa nationala de Dota 2 a Romaniei, este formata din cinci jucatori experimentati, cunoscuti in randul fanilor sportului electronic din tara si de peste hotare: Armand “bOne7” Pittner (capitan), Alexandru “ComeWithMe” Craciunescu, Ionut “Ar1se” Turtoi, Cosmin “Masakary” Nechifor si Razvan “iLLusionisT” Borceanu. Pittner, Craciunescu si Turtoi sunt legitimati la echipe de club din strainatate, in timp ce Nechifor si Borceanu joaca pentru XPC Romania – multipla campioana nationala la Dota 2.

Nationala de Dota 2 a Romaniei are in palmares o medalie de argint castigata la mondialele pe natiuni din 2014, din Azerbaijan, cand a pierdut finala in fata multiplei campioane mondiale China, scor 0-3.

team-romania-dota-2